Patientinformation om skin peeling

Forny din hud med skin peeling

Huden er kroppens største organ. Den modstår udsættelse for faktorer som sol, vind, og temperatursvingninger. Biophora Peel er designet til både at opbygge og beskytte huden mod disse faktorer. Det unikke system exfolierer aggressivt, mens det erstatter den essentielle næring. Biophora Peel er mest effektiv når den kombineres med en sund livsstil som inkluderer passende søvn, næring, motion, vandindtagelse og undgåelse af røg, samt et moderat forhold til alkohol. Biophora Peel er en behandling af 15 minutters varighed, som udføres på en specialklinik. Behandlingen fremmer en smuk glød og bidrager til at fjerne fine linier og pigmentforskelle i huden. Endvidere afhjælper behandlingen miljøskadet hud.

Hvad er Biophora Peel?

Biophora Peel er en skin peeling, og et revolutionerende program til hudplejeforbedring som indeholder 30% salicylsyre, som er perfekt til at exfolierer de døde hudceller i hudens overfladelag. Dermed frigør Biophora Peel huden for døde hudceller og stimulerer samtidig hudens fornyelsesproces.

Hvad er salicylsyre?

Salicylsyre er en betahydroxysyre som udvindes naturligt fra såvel pilebark som vintergrønne blade og birkebark. Højkoncentreret salicylsyre medvirker til at fjerne døde hudceller og andet nedbrudt materiale på hudens overflade. Samtidig stimuleres hudens naturlige fornyelsesproces indenfor celleproduktion og vækst.

Hvordan virker Biophora Peel?

Biophora Peel er en skin-peeling der virker på to måder. For det første løsner behandlingen bindingen af døde hudceller på hudens overflade. På denne måde sørger Biophora Peel for at fjerne disse hudceller, således at nye underliggende celler træder frem på overfladen. Dette resulterer i en øjeblikkelig forbedring af hudens glathed og glans. For det andet stimulerer Biophora Peel nye levende celler i huden til at aktivere fornyelsesprocessen, når de døde celler er fjernet.

Hvordan adskiller Biophora Peel sig fra andre kemiske peels?

Biophora Peel besidder en række vigtige fordele sammenlignet med andre kemiske peels. Biophora Peel skader ikke hudcellernes kvalitet. Dette betyder at du kan få foretaget en behandling med Biophora Peel med to til seks ugers mellemrum. Maximum er tre behandlinger på et år. Biophora Peel reducerer endvidere rynker og misfarvninger i huden. Der vil sandsynligvis opstå et tidspunkt hvor din hud har opnået et maksimalt forbedringsniveau. Her kan behandlingsfrekvensen nedtones og du vil alligevel opretholde din nye smukke hud.

Risiko ved Biophora Peel

I modsætning til andre skin peelings, er der ingen risiko forbundet med at lade Biophora Peel peele huden for længe. Dette skyldes at Biophora Peel er i besiddelse af en række selvregulerende egenskaber. I praksis vil dette sige at produktet ophører med at virke, i det øjeblik huden er stimuleret tilstrækkeligt til at opnå at den ønskede fornyelse.

 

Skin-peeling_Klinik_LookZ

Hvem kan behandles med Biophora Peel?

Biophora Peel kan anvendes af alle, uanset hudtype, og alle kan drage nytte af behandlingen, uanset hvor alvorligt huden har taget skade af omgivelserne. Det skal dog nævnes, at slutresultatet afhænger af patientens hudtype. Din behandler kan svare på yderligere spørgsmål og kan oplyse, hvilke resultater du kan forvente af en behandling med Biophora Peel.

For nogle patienter er der imidlertid risiko for utilsigtede hudreaktioner i forbindelse med behandlingen. Her tænkes især på personer med aktiv herpes simplex eller andre virusinfektioner, immunforsvarsrelaterede sygdomme, brugere af Roaccutane samt personer, som inden for kort tid har fået foretaget et plastikkirurgisk indgreb eller fornyligt har modtaget behandling med en kemisk peel eller strålebehandling. Dette vil imidlertid kunne afklares med din behandler.

Du bør oplyse din behandler, hvis du har en eller flere af følgende lidelser: allergi, solfølsomhed, overfølsomme hudreaktioner og eksem samt seborretisk dermatitis. Endvidere bør personer med allergi overfor salicyl ikke behandles med Biophora Peel. Biophora Peel må ikke anvendes på gravide og ammende kvinder, da produktet ikke er testet på denne gruppe.

Hvilke forbedringer kan jeg forvente at se med Biophora Peel ?

Din første behandling med Biophora Peel vil meget tydeligt forvandle din hud ved at fremme en sund, ungdommelig glød samt ved at udligne fine linier og fjerne hyperpigmentering. Endvidere resulterer Biophora Peel i at porerne i huden formindskes.

Ved hver behandling vil du opleve trinvise forbedringer af din hudkvalitet i takt med stimulering af hudens fornyelsesproces.

Biophora Peel kan ikke genoprette alle skader forårsaget af mange års udsættelse for solen. Før hver enkelt behandling bør du drøfte hvilke forbedringer du ønsker på hvilke områder. Og om du kan acceptere afskalning. Du og din behandler bør i enighed sætte realistiske mål og således udforme et behandlingsprogram, der kan indfri dine forventninger.

Skin peeling før behandlingen :

For at opnå det bedste resultat, bør følgende produkter og behandlingsformer undgås i ugen op til behandlingen: elektrolyse, voksbehandling, skrubbecremer el.lign. produkter Samme dag som selve behandlingen finder sted, bør der ikke anvendes produkter, der udtørrer eller irriterer huden, inklusiv salicyl- og frugtsyreholdige (AHA) produkter såsom glykolsyre.

Herudover bør du drøfte følgende omstændigheder med din behandler, før en behandling med Biophora Peel finder sted:

 • Tager du medicin?
 • Er du særligt følsom overfor sollys?
 • Er du tidligere blevet peel-behandlet?
 • Har du tidligere fået foretaget plastikkirurgiske indgreb?
 • Hvordan har din hudtilstand hidtil været?
 • Har du hidtil lidt af virusinfektioner (herunder herpes simplex)?

Du bør møde op uden makeup og parfume. For mænd anbefales det, at barbering har fundet sted minimum fem timer før behandling med Biophora Peel.

Hvordan foregår en skin peeling med Biophora Peel?

 • Din hud vil i første omgang blive renset med henblik på at fjerne hudfedt og døde hudceller fra hudens overflade.
 • Når din hud er rengjort, påføres Biophora Peel. Dette tager ca. 5 minutter. Et minut efter påføringen opleves typisk en prikkende og brændende fornemmelse. Dette forstærkes yderligere, når Biophora Peel trænger ind i huden og begynder at igangsætte fornyelsesprocessen.
 • To til tre minutter inde i forløbet vil ubehaget nå sit højdepunkt for hurtigt derefter at aftage. En gennemsigtig hvid maske vil træde frem i takt med at alkoholen i produktet fordamper.
 • Fire til fem minutter efter er masken helt fremtrædende og ubehaget forsvundet. Peelingen er hermed afsluttet.

En kort spænding i huden kan opleves, når Biophora Peel bliver renset bort. Derfor påføres Biophora DermaRich Moisturizer på hele det behandlede område. Din hud vil føles blød og glat. Ligeledes kan huden føles stram, og du vil måske opleve en smule overfladisk følelsesløshed ved let berøring. Dette er helt naturligt efter stimuleringen fra Biophora Peel og forsvinder indenfor en halv til en hel time.

Skin peeling efter behandling:

I ca. en uge efter behandlingen vil din hud undergå en fornyelsesproces, der bevirker,at det døde ydre hudlag vil forsvinde ved afskalning. Afhængig af din hud vil man måske kunne se afskalningen, og du vil mærke peelingen to til fire dage efter behandlingen. Selve afskalningen vil vare i ca. tre dage. I denne forbindelse vil en let kløe og irritation forekomme.

 • Påfør huden Biophora DermaRich Moisturizer og iS Clinical Hydra-Cool Serum to gange dagligt eller efter behov i ca. syv til ti dage.
 • Undgå at udsætte huden for sollys de første 10 dage. Hvis det ikke kan lade sig gøre at undgå solen helt, kan du påføre huden UV beskyttelse minimum SPF 30 så ofte som muligt.
 • Undgå til hver en tid længerevarende udsættelse for sollys, især mellem kl. 10:00 og 15:00.
 • Pas særligt på, når du vasker dit ansigt. Anvend et mildt renseprodukt uden sæbe. Spørg din behandler til råds i forhold til brug af andre renseprodukter.
 • Modstå fristelsen til at klø eller skrabe det behandlede område. Dette vil kunne skabe ar.
 • Anvend ikke andre produkter, end de her nævnte til ansigtsbehandling i ugen efter behandlingen.
 • Anvend ikke produkter indeholdende aktive indgredienser såssom alpha eller betahydroxy acids eller A vitamin.

Hvilke bivirkninger kan der være forbundet med en skin peeling?

Biophora Peel kan forårsage en opblusning af herpes simplex hos personer, som tidligere har haft denne lidelse. Behandlingen kan desuden medføre urenheder, let rødmen, midlertidig forstærket eller nedtonet pigmentering eller en forbipasserende forøget følsomhed